Home LED Lightronics levert led-verlichting aan Waterweg Wonen

Lightronics levert led-verlichting aan Waterweg Wonen

0
Lightronics levert led-verlichting aan Waterweg Wonen

Waterweg Wonen is de gemeenschappelijke ruimten van het woningbezit aan het ‘verledden’. Het gaat om de vervanging van bijna 10.000 armaturen. In samenwerking met Lightronics is een sluitende businesscase gemaakt.

Belangrijk in de businesscase is het geminimaliseerde onderhoud van led-verlichting.

De ambitie CO2-neutraal wonen in 2050 zoals geformuleerd in de Roadmap van Aedes is een stip op de verre horizon, waaraan nagenoeg alle woningbouwcorporaties zich hebben verbonden. Wilfred Gerritse, teamleider Vastgoed bij Waterweg Wonen, oordeelt dat 2050 eigenlijk te ver weg is.

Waterweg Wonen heeft onder meer tot doel een gemiddeld Energielabel B te halen in 2021. Dat bereikt zij in 2020 door tal van maatregelen op het gebied van isolatie en installaties.

Hoewel bij gestapelde bouw de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten niet meetelt in het behalen van het Energielabel heeft Waterweg Wonen wel vol ingezet op led-verlichting.

Gerritse: ‘Voor ons telde de kwaliteit van de armaturen en Lightronics gaf voor dit project, in overleg, 10 jaar garantie. Deze garantie loopt via de installateur A&B Electrotechniek die als winnaar uit de aanbesteding is gekomen. In totaal gaat het om vervanging van bijna 10.000 armaturen, onder meer PVX, TPS en DOTT. In sommige gevallen hebben we vanwege de leeftijd van de armaturen gekozen voor een oppluskit. Hierdoor kun je nieuwe techniek gebruiken in bestaande armaturen. Tot slot hebben we in de meeste gevallen gekozen voor bewegingsdetectie.’