Home Featured Prime Delica verkort slaproductie van 70 naar 39 dagen met led-verlichting

Prime Delica verkort slaproductie van 70 naar 39 dagen met led-verlichting

0
Prime Delica verkort slaproductie van 70 naar 39 dagen met led-verlichting

De Japanse foodfabrikant Prime Delica heeft led-verlichting van Signify in gebruik genomen om jaarrond slasoorten, spinazie en koriander te laten groeien. De productietijd van sla is nagenoeg gehalveerd.

Delicatessenleverancier 7-Eleven biedt hierdoor aan klanten gewassen met hogere vitaminegehalten en voedingswaarde.

Prime Delica is al sinds lange tijd delicatessenleverancier van 7-Eleven. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar vers, gezond en pesticidenvrij voedsel, heeft Prime Delica een nieuwe, grootschalige, verticale boerderij gebouwd in de stad Sagamihara in de Japanse prefectuur Kanagawa, waar met behulp van de Philips GreenPower led-productiemodules onder meer sla geteeld wordt.

Prime Delica gebruikt verschillende lichtrecepturen in verschillende groeifasen voor elk gewas, met een speciale behandeling om het vitamine C-gehalte te verhogen om zo te voldoen aan functionele voedselbehoeften. Prime Delica heeft het hele proces geautomatiseerd, van zaaien tot oogsten, waarbij de handmatige bedieningstijd tot een minimum wordt beperkt en de hygiƫne van de gewassen wordt verbeterd. Robots voeren de logistieke operaties uit. De totale groeicyclus van sla, van zaaien tot oogsten, kost nu ongeveer 39 dagen, vergeleken met 70 dagen in het open veld. De productie kan oplopen tot 3.200 kilogram sla per dag.

De nieuwe boerderij in Sagamihara is sinds januari 2019 operationeel en het bedrijf is van plan verder uit te breiden in 2019 en 2020.