Home Featured Energiewacht Groep gaat 19.224 zonnepanelen van zonnepark Hessenpoort installeren

Energiewacht Groep gaat 19.224 zonnepanelen van zonnepark Hessenpoort installeren

0
Energiewacht Groep gaat 19.224 zonnepanelen van zonnepark Hessenpoort installeren

Energiewacht Groep is geselecteerd als de bouwer van het zonnepark op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het zonnepark krijgt 3 productievelden met in totaal 19.224 zonnepanelen.

Het zonnepark wordt nog dit kalenderjaar gerealiseerd onder regie van Energiewacht Groep. Het is een initiatief van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort waarin meerdere ondernemers op Hessenpoort participeren. Bij de aanleg van het zonnepark wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de producten en diensten van lokale of regionale ondernemers.

De zonnepanelen gaan jaarlijks zo’n 6 miljoen kilowattuur zonnestroom produceren. Het zonnepark wordt eigendom van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort, die speciaal voor dit doel is opgericht. Het zonnepark maakt onderdeel uit van een plan om Hessenpoort in collectief verband vergaand te verduurzamen. Met een succesvolle SDE+-subsidieaanvraag en een lening door het EnergieFonds Overijssel (EFO) is het gelukt de businesscase financieel sluitend te krijgen en kan de uitvoering beginnen.

In november 2018 werd de huurovereenkomst voor de grond ondertekend. Het gaat om 6,6 hectare grond, voornamelijk gelegen onder hoogspanningsmasten. De locatie is minimaal de komende 15 jaar beschikbaar voor het zonnepark.