Home SOLAR Eerste groep zonnepanelenmonteurs rondt opleiding af en start werkzaamheden bij GroenLeven

Eerste groep zonnepanelenmonteurs rondt opleiding af en start werkzaamheden bij GroenLeven

0
Eerste groep zonnepanelenmonteurs rondt opleiding af en start werkzaamheden bij GroenLeven

De eerste groep van 11 monteurs die een opleiding hebben gevolgd bij Leerbouwen zijn in dienst getreden bij GroenLeven. Zij hebben als eersten het opleidingstraject doorlopen.

GroenLeven en Leerbouwen sloegen in februari de handen ineen om gezamenlijk monteurs van zonnepanelen te gaan opleiden. In samenwerking met Werk in Zicht stomen zij sindsdien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klaar. 

De opleiding bestond uit 3 maanden theorie in combinatie met het leren in de praktijk. Zo leerden zij over verschillende soorten daken, het aanbrengen van montagemateriaal, het installeren van zonnepanelen, het verstevigen van daken en de constructies voor zonneparken. Dit is de eerste groep die deze opleiding heeft gevolgd.

Directeur Roland Pechtold van GroenLeven is trots: ‘GroenLeven wil oprecht het goede doen. Samen met Leerbouwen geven we daar invulling aan. In een markt waar een ernstig tekort is aan technici, hebben we zelf deze groep enthousiaste en gemotiveerde jongens die werkzoekend waren, opgeleid tot zonnepanelenmonteur. Nu gaan zij ons helpen met het realiseren van de energietransitie.’

Michel Dammer, projectleider Kansrijkberoep.nl en accountmanager bij Werk in Zicht, sluit zich hierbij aan: ‘Dit is top. 11 man aan het werk en een tweede groep is onderweg. Deze monteurs hebben nu allemaal gegarandeerd een baan voor langere tijd. Het bewijs dat het 1000-banenplan werkt en dat samenwerken loont. De vraag naar nieuwe monteurs in de energietransitie blijft. Werkzoekenden kunnen zich daarom nog steeds aanmelden.’