Home Featured Regionaal pv-project De Groene Zone voorziet 1.000e koopwoning van zonnepanelen

Regionaal pv-project De Groene Zone voorziet 1.000e koopwoning van zonnepanelen

0
Regionaal pv-project De Groene Zone voorziet 1.000e koopwoning van zonnepanelen

Als onderdeel van het collectieve zonnepanelenproject De Groene Zone is in Zuidoost-Brabant het 1.000e pv-systeem geplaatst. De zonnepanelen van dit 1.000e dak zijn geplaatst in Eindhoven.

De Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant verstrekten eerder al een lening van 27,1 miljoen euro aan 12 gemeenten voor het plaatsen van zonnepanelen op woningen. 12 Brabantse gemeenten startten in november 2017  in het kader van het zonnepanelenproject regio Zuidoost-Brabant een aanbesteding voor het plaatsen van zonnepanelen op 7.500 koopwoningen. De 12 gemeenten willen samen circa 70.000 zonnepanelen plaatsen bij  particuliere woningbezitters.

Aan het project doen de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre mee. Deze gemeenten voorzien samen 7.000 koopwoningen van zonnepanelen (red. 500 woningen minder dan oorspronkelijk) voorzien.

Inmiddels zijn er 2.370 woningeigenaren die besloten hebben mee te doen aan het project. Per gemeente kan er een maximumaantal woningeigenaren meedoen. In Eindhoven is er nog de meeste plek: 2.563 mensen kunnen hier nog deelnemen. Tautus is belast met de installatie.