Home Batterij Ook dit grote Duitse automerk zet nu maximaal in op waterstof

Ook dit grote Duitse automerk zet nu maximaal in op waterstof

0
Ook dit grote Duitse automerk zet nu maximaal in op waterstof

Audi heeft weliswaar net de elektrische e-tron klaar, maar in de boardroom kijkt men al naar de volgende stap. Net als mega-toeleverancier Bosch gaat Audi plankgas geven met waterstof.

Het lijkt erop dat autofabrikanten steeds vaker hun geld inzetten op waterstof. Het vluchtige goedje heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van accu-aandrijving bij elektrische auto’s. Inmiddels hebben merken als Mercedes-Benz, Toyota en Hyundai al een productierijpe auto in de aanbieding en binnenkort voegt ook Audi zich bij dat rijtje.

Volgens Audi-CEO Bram Schot blijft de ‘range anxiety’, oftewel de angst om te stranden zonder stroom, mensen zorgen baren. Audi is vorig jaar al een samenwerking aangegaan met Hyundai om de brandstofcel verder te ontwikkelen. Vorig jaar presenteerde Audi al de H-tron, een waterstofauto op basis van de zogenoemde h-tron Quattro concept uit 2016. De auto zou al in 2021 uit kunnen komen, als project met auto’s die worden geleased aan geïnteresseerde klanten.