Home LED LightingEurope publiceert richtlijnen over Energy Labeling-database (EPREL)

LightingEurope publiceert richtlijnen over Energy Labeling-database (EPREL)

0
LightingEurope publiceert richtlijnen over Energy Labeling-database (EPREL)
collage of green nature landscape with planet Earth above it

Om bedrijven te helpen hun nieuwe rapportageverplichtingen voor de Europese Energy Labeling-database (EPREL) efficiënt na te leven, heeft LightingEurope richtlijnen en informatiesjablonen gepubliceerd.

De richtlijnen geven de leden van de Europese koepelorganisatie details over de producten en de parameters die moeten worden gerapporteerd.

LightingEurope deed vorig jaar nog een dringend beroep op de Europese Unie om de aanbevelingen die het doet voor de nieuwe energielabels voor verlichting over te nemen. De EU publiceerde daarvoor al een verordening omtrent de invoering van nieuwe energielabels voor onder meer verlichting

Sinds 1 januari 2019 moeten alle verlichtingsproducten die vallen onder de Energy Labelling-verordening voor verlichtingsproducten (red. EG-verordening 874/2012) in de EPREL-database worden geregistreerd voordat ze op de Europese markt worden gebracht. Een volgende mijlpaal nadert bovendien snel: vóór eind juni 2019 moet EPREL ook informatie bevatten over alle gelabelde producten die sinds 1 augustus 2017 op de Europese markt zijn geplaatst.

Verlichtingsbedrijven introduceren elk jaar een groot aantal producten op de Europese markt en de uitdaging om binnen enkele maanden aan de wettelijke vereisten te voldoen, is volgens LightingEurope buitengewoon. ‘De richtlijnen die we nu opgesteld hebben, geven ons inzicht in de manier waarop de EPREL-regels van toepassing zijn op verlichtingsproducten. Ze bieden onze leden alle informatie die ze nodig hebben om een ​​product te registreren, van de specifieke wettelijke vereisten voor verlichtingsproducten tot de technische ICT-problemen die ze moeten oplossen wanneer ze achter hun computer zitten ​​om de inhoud naar de EPREL-database te uploaden’, aldus Ourania Georgoutsakou, secretaris-generaal van LightingEurope.