Home Featured Rensa Groep bouwt nieuw distributiecentrum met zonnepanelen in Doetinchem

Rensa Groep bouwt nieuw distributiecentrum met zonnepanelen in Doetinchem

0
Rensa Groep bouwt nieuw distributiecentrum met zonnepanelen in Doetinchem

De Rensa Groep bouwt een nieuw distributiecentrum aan de Bedrijvenweg in Doetinchem. Zonder gasaansluiting maar met zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en led-verlichting.

De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van de nieuwbouw wordt 0,0 van het bedrijf dat sinds begin 2017 een meerderheidsaandeel heeft in zonnepanelengroothandel Libra Energy. Het pand is een uitbreiding van de reeds bestaande distributiecentra in Doetinchem. De bouw is onlangs gestart en is naar verwachting eind dit jaar voltooid. Het gebouw wordt 15 meter hoog en biedt 16.000 vierkante meter aan opslagcapaciteit.

‘De komende jaren gaan miljoenen huishoudens van het gas af. Die ontwikkeling vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook van onze distributiecentra en ons logistieke apparaat’, zegt algemeen directeur Henk-Jan Wegman. ‘Zo kun je tot wel 8 cv-ketels kwijt op 1 pallet, maar heb je voor een enkele warmtepomp al 1 of soms zelfs 2 pallets nodig. Dat vraagt om een andere logistieke afhandeling en gebruik van de ruimte.’