Home Featured Waterschap Rivierenland en IBC Solar openen zonnepark van 7.200 zonnepanelen

Waterschap Rivierenland en IBC Solar openen zonnepark van 7.200 zonnepanelen

0
Waterschap Rivierenland en IBC Solar openen zonnepark van 7.200 zonnepanelen

IBC SOLAR heeft in 3 maanden tijd het Waterschap Rivierenland voorzien van een zonnepark bestaande uit 7.200 zonnepanelen. Het zonnepark is afgelopen gestart met de productie van zonnestroom.

Vorig jaar november werd al bekend dat IBC SOLAR de aanbesteding van Waterschap Rivierenland gewonnen had voor het zonnepark in Arnhem. Het zonnepark is een vrijeveldinstallatie in een oost-westopstelling gerealiseerd. Afgelopen maart werd het laatste zonnepaneel geplaatst

Met dit zonnepark van 2,2 megawattpiek bij de rioolwaterzuivering zet Waterschap Rivierenland een belangrijke stap in zijn duurzame ambities. IBC SOLAR zorgt als leverancier van het zonnepark voor de toevoer van zonnestroom waar de lokale rioolwaterzuivering vanaf nu zijn energie uit kan putten. Met de komst van het zonnepark zal er jaarlijks zo’n 1,9 miljoen kilowattuur zonnestroom per jaar worden geproduceerd. Dit aantal kilowattuur kan worden vergeleken met het jaarlijkse stroomverbruik van ongeveer 600 huishoudens.

Jort Blanksma, Projectleider Waterschap Rivierenland: ‘Na een Europese aanbesteding en op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft IBC SOLAR de opdracht gegund gekregen. IBC SOLAR heeft op een efficiënte manier het zonnepark bij Arnhem gerealiseerd, waarbij de opdrachtgever Waterschap Rivierenland terug kan kijken op een prettige samenwerking.’